Lillebror og Knerten

Det var en gang en liten gutt som het Andreas, men alle kalte han bare Lillebror. Han bodde sammen med sin storebror Phillip, mor og far i et hus på Gampetreff. Det var ikke så mange barn på Lillebrors alder i nærheten, og han var derfor veldig ensom. Men så en dag fant Lillebror en liten trerot som så ut som et menneske og dette satte fantasien i gang. Denne lille treroten kalte han Knerten og de to fant på mange ting å gjøre sammen.

I disse bøkene snakker Knerten gjennom Lillebror, Knerten blir et levende menneske sammen med ham. Blant annet helper de mor i butiken, hjelper storebror Phillip med leksene (bør nevnes at det går ikke fullt så bra…) og de tenker ofte på den lille jenta de kaller Prinsessen, men som egentlig heter Vesla (det er Knerten som syns hun likner på en prinsesse, og dermed blir hun hetende det). Noe annet som også er verdt å nevne, er den lille jenta Knerten og Lillebror finner på kirketrappen 1.juledag. Henne kaller de Forundringspakken.

Anne-Cath. vokste opp som den minste i familien. Kanskje ga dette henne en inspirasjon til å skrive om Lillebror og hans opplevelser sammen med Knerten. Til sammen ble det åtte bøker om de to kompisene og i senere tid har det omså kommet en samlebok med alle bøkene i ett. Bøkene ble utgitt fra 1962-73, og de to siste kom i henholdsvis 1998 og 2001.

Kilder:
Alle bøkene i Lillebror og Knerten-serien 

Reklamer