Guro

Guro er ei jente som i begynnelsen av serien nettopp har mistet faren sin. Hun og Erle, mora hennes, er på vei til den store byen. Når de kommer til byen, får de plass på et pensionat, og det er her Guro for første gang treffer Tullemor, en middelaldrende dame som nettopp har sluttet som telefondame. Tullemor hjelper Guro og Erle med innflytting, og disse tre ”jentene” hjelper hverandre i tiden som kommer.

Erle er veldig flink å jobbe med hendene, og etter hvert får hun seg en jobb som vaktmester rundt omkring i nabolaget, Tirilltoppen, og da må hun på vaktmesterskole. Da er Guro hos Tullemor. Disse to blir kjent med en hund, Personligheten. Både Guro og Tullemor får mye trim, fordi de går tur med Personligheten. Guro blir etter hvert kjent med barna på Tirilltoppen og hun blir bestevenn med Sokrates (broren til Aurora). De blir også venn med Ellen-Andrea, og Guro begynner å spille fiolin.

Bjørn er en mann som er skilt og han er vaktmester i naboblokka. Han har en gutt som heter Lille-Bjørn. Han er 8 år, og litt eldre enn Guro. Erle og Bjørn hjelper hverandre mye med jobben som vaktmestere. Erle og Guro har nå kommet over tapet av faren til Guro. Vennskapet mellom Erle og Bjørn utvikler seg til noe mer. De spør Guro og Lille-Bjørn om det er greit at de gifter seg. Og så klart er det greit.

På Tirilltoppen bygges det en ny skole, med en vaktmesterbolig. Og hvem flytter inn der? Jo, riktig. Guro, Lille-Bjørn, Erle og Bjørn flytter inn i boligen som en familie på fire. Slik går livets gang på Tirilltoppen. Erle, Guro, Bjørn og Lille-Bjørn trives i lag som en stor familie. Guro, Sokrates og Ellen Andrea blir en sterk vennetrio.

Kilder:
Allle bøkene i Guro-serien 

Reklamer